Prešernova ulica 1, 8290 Sevnica

T: +386 (0)7 814 03 04

M: +386 (0)51 457 741

E: info@knjiznica-sevnica.si

COBISS iskanje
COBISS iskanje

Loka pri Zidanem Mostu

Sevniška knjižnica ima poleg osrednje enote v Sevnici svojo enoto tudi v Loki pri Zidanem Mostu. Slednja je bila leta 2017 preseljena v obnovljen prostor v podružnični osnovni šoli. S tem premikom je knjižnica v Loki zelo zaživela, saj jo z velikim veseljem redno obiskujejo najmlajši otroci iz vrtca, pa tudi učenci vseh razredov šole. Vsak četrtek med 11.30. in 15.30. uro se po kosilu družno odpravijo k knjižničarki Blažki, ki jim z velikim veseljem in predanostjo pomaga izbrati knjige za branje, z njimi pa tudi rada poklepeta o vsakdanjih stvareh. Večkrat na mesec se v knjižnici odvija tudi ura pravljic za otroke iz vrtca in za učence od 1. do 5. razreda osnovne šole.

Knjižnica se večkrat na leto tudi spremeni v ustvarjalnico, saj pravljični urici občasno sledi ustvarjanje različnih izdelkov, z veseljem pa knjižnico tudi »posodimo« v uporabo, ko je potrebno najti prostor za druženje, ki ga organizira npr. turistično društvo ….

Otroci s seboj v knjižnico pripeljejo tudi svoje starše, stare starše, starejše brate, sestre in na ta način je knjižnica dostopna tudi ostalim krajanom loške krajevne skupnosti.

Knjižnica je odprta vsak četrtek od 11.30 do 15.30,  v času vseh šolskih počitnic pa je zaprta.