Prešernova ulica 1, 8290 Sevnica

T: +386 (0)7 814 03 04

M: +386 (0)51 457 741

E: info@knjiznica-sevnica.si

COBISS iskanje
COBISS iskanje

Članstvo

Kako se včlanite

Če želite postati član Knjižnice Sevnica, izpolnite vpisnico, poleg katere boste dobili še izvleček iz  poslovnika  knjižnice. Prosimo, da s seboj prinesete osebni dokument oz. dokazilo, na podlagi katerega vas lahko vpišemo v določeno kategorijo članov. Mladini do 18. leta mora vpisnico podpisati eden od staršev ali skrbnikov. Z izkaznico, ki jo prejmete ob vpisu, lahko uveljavljate vse pravice, ki vam kot članu pripadajo, zato jo morate imeti ob vsakem obisku knjižnice s seboj. Pri izbiri oz. iskanju gradiva lahko uporabite katalog COBISS+,  z veseljem pa vam bomo pri obojem pomagali in svetovali knjižničarji. Dobrodošli v Knjižnici Sevnica!

V našo knjižnico se lahko včlanite tudi preko spletnega vpisa, ki je namenjen naslednjim kategorijam novih članov:

– zaposleni,

– samostojni obrtniki/podjetniki,

– svobodni poklici.

PRVI VPIS V KNJIŽNICO SEVNICA JE BREZPLAČEN, ZATO VAM BOMO ZNESEK ZA ČLANARINO OB PRVEM OBISKU KNJIŽNICE BRISALI.

V spletni obrazec vnesite svoje osebne podatke, kot so navedeni v vašem osebnem dokumentu. Storitve knjižnice so dostopne po plačilu članarine. Ob prvem obisku knjižnice boste predložili osebni dokument in prejeli člansko izkaznico.

S spletnim vpisom omogočamo tudi spletno plačilo članarine (ter morebitnih ostalih terjatev, ki jih imate do knjižnice).

Brisanje neaktivnih članov Zakon o varstvu osebnih podatkov (21. člen) in Zakona o knjižničarstvu (15. člen) nas obvezujeta, da iz evidence brišemo vse neaktivne člane knjižnice, torej vse tiste, ki nas niso obiskali najmanj eno leto in so uredili vse obveznosti do knjižnice. Izbrisani član se bo moral ob obisku ponovno vpisati v knjižnico.

Vpisnica (do 18 let)

Vpisnica (nad 18 let)

Spletni vpis