Prešernova ulica 1, 8290 Sevnica

T: +386 (0)7 814 03 04

M: +386 (0)51 457 741

E: info@knjiznica-sevnica.si

COBISS iskanje
COBISS iskanje

Spletno predavanje Poti k ljubečemu in odgovornemu starševstvu

Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja v četrtek, 17. marca 2022, ob 18. uri vabijo na spletni pogovorni večer z zasl. prof. dr. Ljubico Marjanovič Umek, ki bo spregovorila o ljubečem in odgovornem starševstvu.

Kako kljub morebitni lastni stiski poskrbeti za dobro psihično počutje otrok? Kako jim pojasniti kompleksne razmere, v katerih smo se znašli? Kako sploh biti dober starš?

V času, zaznamovanem z digitalno tehnologijo, pandemijo in bližnjo vojno v Ukrajini, imajo starši in pedagoški delavci še posebej težko nalogo. Iz omenjenega razloga so splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja tokrat v goste povabile zasl. prof. dr. Ljubico Marjanovič Umek, ki sta ji Pedagoški inštitut in Slovensko društvo raziskovalcev leta 2020 podelila Priznanje za življenjsko delo na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja. Glavna področja njenega raziskovanja so razvoj mišljenja in socialne kognicije, razvoj govora, otroška igra in aplikativna razvojna psihologija.

Z njo se bodo pogovarjali o tem, kaj je ljubeče in odgovorno starševstvo, kako otroku zagotoviti čustveno varno okolje, kako se znajti v digitalnem svetu, o pomenu igre, branja in pripovedovanja pri otrokovem razvoju ter psihičnih razsežnostih pandemije in vojne v Ukrajini ter stiskah otrok in staršev, ki jih le-ti prinašata. Pogovor z njo, ki ga bo povezovala Carmen L. Oven, si lahko ogledate na YouTube kanalu Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto.