Prešernova ulica 1, 8290 Sevnica

T: +386 (0)7 814 03 04

M: +386 (0)51 457 741

E: info@knjiznica-sevnica.si

COBISS iskanje
COBISS iskanje

Damski polnočni plavalni klub
Faith Hogan
Aktivni mediji
327 strani

Damski polnočni plavalni klub irske pisateljice Faith Hogan je čustvena zgodba o novih prijateljstvih in kar se da polnem življenju. Zgodba je slavospev ženskemu prijateljstvu in pomenu povezanosti v skupnost. Kot preizpraševanje o resnih etičnih vprašanjih je roman klub vsemu napisan z nežnostjo in pridihom komičnosti.

Tri ženske. Tri različna obdobja v življenju. Združuje jih eno: priložnost začeti znova.

Ko Elizabeth umre mož in ji zapusti hromeče dolgove, je edina oseba, na katero se lahko obrne, njena prijateljica Jo. Ta se kmalu obrne na svojo hčerko Lucy, da ji pomaga rešiti Elizabeth pred bankrotom. Lucy, ki je svoje staro življenje pustila za sabo, je odločena, da bo čim bolje izkoristila nov začetek.
Ko se življenje počasi vrača v ustaljene tirnice, se tri ženske, ki so jih združile posebne okoliščine, hitro spoprijateljijo. Vendar Jo kmalu dobi pretresljivo novico, ki njen svet obrne na glavo.
V iskanju utehe se Jo in Elizabeth odpravita na polnočno kopanje v mrzlem irskem morju. Tu se lahko smejita, jokata in odplakneta vse svoje strahove, hkrati pa tudi pripravita načrt zbiranja sredstev za lokalni hospic, ki bo združil vso skupnost.
(Vir: https://www.bukla.si/knjigarna/leposlovje/damski-polnocni-plavalni-klub.html)